ALARMLAR
Alarmlar eylemleri belli süre geçtikten sonra yapılmasını sağlayan eventlerdir. Örneğin top objenizin diken çarptığında değil 2 sn ye sonra patlamasını isteyebilirsiniz en doğal hakkınız fakat nasıl mı olacak yavaş yavaş anlatıyorum:
2 tane objemiz olsun 1. si top 2.si diken. (Topunuza sağ sol yukarı aşağı vs komutlarını verdiğinizi var sayıyıyorum). Daha sonra odaya topunuzu ve dikeninizi yerleştirin. Topunuza add event>colsin>diken komutlarını veriniz ve sağdaki main1 den destroy emrini verin ve oyunu çalıştırın ve dikene dokunu anında yok oldu değil mi peki biz bunu 2sn sonra yok olmasını isteseydik ne yapardık?
Aslında bakarsanız anında patlaması daha gerçekçi ama ben sadece örnek olsun istediğim için böyle zorluyorum
Her neyse topumuzun 2sn sonra yok olmasını isteseydik ne yapardık? işte tam burada alarlarmları kullanacağız. hemen top objemize tıklıyoruz ve add event>alarm>alarm0 (ben alarm sıfırı seçtim siz istediğinizi seçin.)
Alarm 0 ın içine colsin dikendeki destroy u silip alrm0 a aynısından koyuyoruz.
Daha sonra colsin diken e gelip main2>set alarm ı sürükleyoruz ve number of steps e 60 in alarm no ya tanımladığınız alarmı koyuyorsunuz. (ben alar0 ı tanımlamıştım)
Önemli not: Eğer room daki setingin speed ini oynamadıysanız her 30 number of steps 1 sn yeye denk gelir.
Hemen girip deneyin gördüğünüz gibi 2 sn ye sonra yok olmuş olacak topunuz.
Ayrıca alrmları kod yardımıylada tanımlaya bilirsinz:
Kod:
alarm[0]=30;